Właściwości termoelektryczne kompozytów grubowarstwowych - Markowski, Piotr (Thermoelectric properties of thick film composites, 2009)
W rozprawie przedstawiono badania właściwości termoelektrycznych kompozytowych past grubowarstwowych oraz badania nad możliwością ich wykorzystania do budowy miniaturowych generatorów energii elektrycznej
Keywords: technika grubowarstwowa; termostos; termoelektryczność; warstwy grube; mikrogenerator; termopara