Kancelaria szkolna czyli instrukcja do prowadzenia kancelarji szkolnej - Lewicki, Władysław (18..-19..); Zaklika, Zenon (Kancelaria szkolna czyli instrukcja do prowadzenia kancelarii szkolnej, 1930)
Dla użytku nauczycieli szkół powszechnych, przewodniczących rad szkolnych miejscowych, dozorów i opiek szkolnych tudzież kandydatów zawodu nauczycielskiego
Wydanie 4
Keywords: 1901-2000; 1918-1939; kancelaria; organizacja; szkoły podstawowe; Polska; instrukcja