Prezentacja efektów kształcenia w kartach przedmiotów - Pańkowska, Małgorzata (Learning outcomes presentation in course cards, 2014)
Dyskusję na temat obszarowych i kierunkowych efektów kształcenia na uczelniach w Polsce warto może uzupełnić o rozważania na temat, jak weryfikowane są przedmiotowe efekty kształcenia. Celem artykułu jest analiza porównawcza efektów kształcenia dla przedmiotu zarządzanie projektem informatycznym i przedstawienie powiązań efektów z celami i treściami przedmiotu oraz metodami oceny pracy studenta na wybranych 7 uczelniach w Polsce
Informatyka Ekonomiczna = Business Informatics, 2014, Nr 2 (32), s. 376-387
Keywords: efekty kształcenia; karta przedmiotu; sylabus; etody oceny pracy studenta; cele przedmiotu; treści przedmiotów; learning outcomes; course card; syllabus; student work evaluation methods; course goals; course contents