Wdrażanie systemów klasy Enterprise Content Management jako złożone przedsięwzięcie informatyczne - Wójtowicz, Radosław (Implementation of ECM As a complex it project, 2014)
Głównym celem artykułu jest zaprezentowanie autorskiej ogólnej metodyki wdrażania systemów klasy ECM w organizacji, będącej wynikiem badań literaturowych oraz doświadczeń praktycznych. W pierwszej części artykułu zaprezentowano najważniejsze definicje z opisywanego obszaru. Zasadniczą treść artykułu stanowi część druga, w której zawarty jest syntetyczny opis proponowanej metodyki oraz przykładowy wykaz prac wdrożeniowych
Informatyka Ekonomiczna = Business Informatics, 2014, Nr 2 (32), s. 223-234
Keywords: Enterprise Content Management; zarządzanie treścią przedsiębiorstwa; przedsięwzięcia informatyczne; zarządzanie dokumentami; IT-projects; document management