Oczekiwania pracowników posiadających wyższe wykształcenie wobec systemu motywowania w organizacji - Wysocki, Sławomir (Expectations of employees having a higher education in view of the system of motivating in the organization, 2014)
W artykule zaprezentowano teorię oraz badania dotyczące systemu motywowania. Udział w badaniu wzięło stu dwudziestu pięciu studentów pracujących z Politechniki Wrocławskiej, posiadających wykształcenie wyższe, ale kontynuujących naukę na studiach magisterskich. Celem badania było sprawdzenie, jakie są ich oczekiwania wobec systemu motywowania do pracy w organizacji. Przeprowadzono je za pomocą kwestionariusza ankiety, zawierającego odpowiednio ułożone pytania, opracowane na podstawie specjalistycznej literatury związanej z tematem badania.
Społeczeństwo i Ekonomia = Society and Economics, 2014, Nr 2 (2), s. 191-207
Keywords: motywacja; system motywacyjny; badania; motivation; system of motivating; research