Czynniki warunkujące realizację funkcji personalnej - Szumowski, Witold (Factors conditioning HR function, 2014)
W niniejszym artykule autor, na podstawie przeprowadzonych badań empirycznych, podejmuje próbę identyfikacji czynników wpływających na realizację funkcji personalnej oraz częstości ich występowania. Ponadto autor wskazuje na czynniki warunkujące efektywność realizacji funkcji oraz blokujące jej dalszy rozwój
Nauki o Zarządzaniu = Management Sciences, 2013, Nr 3 (16), s. 109-118
Keywords: organizacja funkcji personalnej; HR; trategiczne zarządzanie zasobami ludzkimi; czynniki sytuacyjne; HR function organization; strategic management of human resources; situational factors