Zarządzanie zespołem projektowym w organizacjach non-profit - Marciszewska, Anna (Project team management in non-profit organisations, 2014)
W artykule podjęto próbę wskazania potrzeby dostosowania koncepcji zarządzania zespołami projektowymi do potrzeb organizacji non-profit. Wskazano na specyfikę zarządzania zespołem projektowym w organizacjach trzeciego sektora. Zaprezentowane zostały różnice między zarządzaniem zespołem projektowym w organizacjach pozarządowych i podmiotach komercyjnych. Ponadto ze względu na specyfikę organizacji non-profit autorka artykułu wskazuje na czynniki sprzyjające zarządzaniu zespołami projektowymi oraz utrudniające to zarządzanie w tego typu organizacjach
Nauki o Zarządzaniu = Management Sciences, 2013, Nr 3 (16), s. 63-74
Keywords: zespół projektowy; organizacje non-profit; zarządzanie zespołami projektowymi; zespoły projektowe w organizacjach non-profit; project team; non-profit organisations; project team management; project teams in non-profit organizations