Bariery rozwoju przedsiębiorczości akademickiej - Haberla, Marcin (Barriers of development of academic entrepreneurship, 2012)
Przedsiębiorczość akademicka staje się zjawiskiem coraz powszechniejszym we współczesnym świecie nauki i biznesu. Pojęcie to może odnosić się do większej lub mniejszej liczby podmiotów i przyczyniać się do rozwoju innowacyjności przedsiębiorstw i gospodarki jako całości. W artykule zdefiniowano pojęcie przedsiębiorczości akademickiej oraz, na podstawie danych wtórnych szeregu raportów i własnych badań empirycznych, przedstawiono bariery, które ograniczają dalszy jej rozwój
Nauki o Zarządzaniu = Management Sciences, 2012, Nr 2 (11), s. 167-176
Keywords: bariery rozwoju przedsiębiorczości akademickiej; przedsiębiorczość akademicka; barriers of development of academic entrepreneurship; academic entrepreneurship