Wizerunek domów pomocy społecznej w Polsce - Jurek, Łukasz (Image of the residential care facilities in Poland, 2012)
Celem artykułu jest diagnoza i porównanie ze sobą wizerunku domów pomocy społecznej dla osób w podeszłym wieku w dwóch grupach otoczenia: w szerokim kręgu opinii publicznej oraz wśród mieszkańców tych placówek. Do realizacji tego celu posłużyły badania literaturowe oraz badania terenowe (przeprowadzone w 2008 roku w dolnośląskich domach pomocy społecznej dla osób w podeszłym wieku)
Nauki o Zarządzaniu = Management Sciences, 2012, Nr 2 (11), s. 96-110
Keywords: pomoc społeczna; opieka stacjonarna; wizerunek; social care; residential care; image