Wpływ narzędzi informatycznych na kierunki ewolucji funkcji personalnej w przedsiębiorstwach w Polsce w XXI wieku - Antczak, Zbigniew (The influence of information tools on the evolution trends of hr function in enterprises in Poland in the XXIst century, 2014)
Autor przeprowadził wieloletnie badania nad wpływem narzędzi technologii informatycznych (tools IT) na funkcję personalną (FP, HR function) w jej różnorodnych formach (m.in. administrowanie/zarządzanie kadrami/zasobami ludzkimi/kapitałem ludzkim itd.) w przedsiębiorstwach działających na terenie Polski w XXI wieku. Poziom upowszechnienia podstawowych rozwiązań oraz narzędzi IT związanych z realizacją funkcji personalnej (RFP) w przedsiębiorstwach z kapitałem polskim był (i jest) niewystarczający w stosunku do konkurencji funkcjonującej na polskim rynku
Informatyka Ekonomiczna = Business Informatics, 2014, Nr 2 (32), s. 13-23
Keywords: narzędzia technologii informatycznych; funkcja personalna; zarządzanie kadrami; zarządzanie zasobami ludzkimi; zarządzanie kapitałem ludzkim; information technology tools; HR function; personal function; personnel management; human resources management; human capital management