Sposoby ograniczania występowania błędów w procesie aplikowania o środki w ramach Programu Operacyjnego Kapitał Ludzki - Balana, Marcin (The ways of reducing the occurrence of errors in the process of applying for funds under HC OP, 2014)
Proces aplikowania o środki Europejskiego Funduszu Społecznego (EFS) na realizację projektów w ramach Programu Operacyjnego Kapitał Ludzki (PO KL) w perspektywie 2007-2013 sprawia wnioskodawcom wiele trudności. Do oceny przekazywane są wnioski zawierające błędy o charakterze zarówno formalnym, jak i merytorycznym. Celem opracowania jest identyfikacja możliwych rozwiązań, nakierowana na wzrost liczby wniosków spełniających równocześnie obydwa kryteria ich oceny. Wdrożenie zaprezentowanych pomysłów ma przyczynić się do wzrostu udziału w konkursach jednostek, które ze względu na wykształcenie, wiedzę z pogranicza ekonomii i rachunkowości tudzież poziom zamożności dotychczas miały do nich utrudniony dostęp
Ekonomia XXI Wieku = Economics of the 21st Century, 2014, Nr 3 (3), s. 63-75
Keywords: EFS; PO KL; dofinansowanie projektów; HC OP; project financing