Nowa usługa serwisowa CMMS Seco/Warwick Europe SA jako przykład dobrych praktyk w obszarze innowacji - Łasiński, Gabriel; Głowicki, Piotr; Zadwórny, Michał; Klinowski, Bartosz (The new CMMS Seco/Warwick Europe SA service procuct as example of good practice in innovation area, 2014)
W artykule przedstawiono znaczenie innowacji w sektorze produkcyjnym na przykładzie wprowadzenia unikatowej usługi serwisowej w firmie Seco/Warwick Europe SA. Celem opracowania jest opisanie i scharakteryzowanie przykładu dobrej praktyki w tym zakresie. Głównymi metodami badawczymi zastosowanymi w opracowaniu są: analiza przypadku, analiza dokumentacji technicznej oraz analiza literatury przedmiotowej. Artykuł zawiera opis wdrożenia nowej usługi, wskazania dotyczące odpowiedzi na przyszłe potrzeby klienta oraz obszerną charakterystykę funkcjonalności rozwiązania. Zastosowanie analizy przypadku ma na celu zbudowanie pomostu pomiędzy teorią zarządzania a praktyką rozwoju i innowacji w sektorze przemysłu ciężkiego
Management Forum, 2014, Nr 3, s. 59-67
Keywords: zarządzanie wiedzą; innowacja; zarządzanie innowacjami; dobre praktyki; usługi serwisowe