The efficiency of property rights definition. The example of shaping the relationship between the homeowner and the tenant in Poland - Jakubowski, Rafał M. (Wydawnictwo Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu, 2011)
W artykule została poddana analizie krótko- i długookresowa efektywność definicji praw własności do ważnych społecznie zasobów. Dokonano tego na przykładzie zasobów mieszkaniowych z uwagi na fakt, że stanowią one bardzo ważny element bogactwa narodowego
Ekonomia = Economics, 2011, Nr 3 (15), s. 236-244
Keywords: efficiency; property rights; housing resources; efektywność; prawa własności; zasoby mieszkaniowe