Mierniki efektywności form podnoszenia kompetencji pracowników wraz z uwzględnieniem ich występowania w przedsiębiorstwach działających na polskim rynku - Żukowska, Joanna (Efficiency measures of employees’ competence improvement forms together with their occurence in enterprises on the Polish market, 2013)
Artykuł ma na celu zaprezentowanie najpowszechniejszych mierników efektywności podnoszenia kompetencji pracowników, dokonanie ich krytycznej oceny, jak również zaproponowanie rankingu najlepszych mierników. Ponadto w opracowaniu zostanie przedstawiony fragment badań dotyczących stosowania owych mierników przez przedsiębiorstwa działające na polskim rynku
Management Forum, 2013, Nr 1, s. 59-69
Keywords: kompetencje; szkolenie; formy podnoszenia kompetencji; rozwój; pracownik; miernik efektywności szkoleń; competence; training; competence improvement; development; employee; training efficiency measure