Problem jakości w kształtowaniu poziomu doskonałości w zarządzaniu projektami IT - Strzelczyk, Aleksy (Quality problems in shaping the excellence in IT management project, 2013)
Celem artykułu jest określenie poziomu doskonałości w zarządzaniu projektami informatycznymi w sektorze bankowym i skonfrontowanie go z poziomem jakości banków w Polsce. Poziom doskonałości projektowej, ustalony na podstawie przeprowadzonych badań ankietowych, dotyczy największych banków detalicznych. Analiza porównawcza poziomu doskonałości z poziomem jakości ma odpowiedzieć na pytanie, czy istnieje bezpośrednia korelacja pomiędzy tymi dwoma poziomami, a także czy odpowiednio wysoki poziom doskonałości w zarządzaniu projektami bezpośrednio przekłada się na wysoki poziom jakości obsługi klienta i oferowanych mu produktów
Management Forum, 2013, Nr 1, s. 38-49
Keywords: jakość; doskonałość w zarządzaniu projektami; model doskonałości; quality; excellence in project management; model of excellence