Analiza relacji między regułami i procesami biznesowymi - Fliegner, Wojciech (Analysis of relationship between rules and business processes, 2014)
Celem artykułu jest rozpoznanie związków między regułami, modelami procesów i procesami biznesowymi. Działanie to ma poprzedzać próbę opracowania taksonomii reguł i modeli procesów biznesowych, która będzie przedmiotem kolejnego artykułu. W pierwszej części artykułu definiowane są relacje między tymi kategoriami pojęciowymi, część druga zaś jest przeglądem badań dotyczących różnych aspektów tych relacji w kontekście ich modelowania
Nauki o Zarządzaniu = Management Sciences, 2013, Nr 4 (17), s. 18-28
Keywords: reguły biznesowe; procesy biznesowe; modelowanie; rules; processes; process models