Operacjonalizacja zarządzania wiedzą w świetle badań Wydziału Zarządzania Politechniki Warszawskiej - Zawiła-Niedźwiecki, Janusz (Operationalizing of knowledge management in the light of research of Faculty of Management in Warsaw University of Technology, 2014)
Artykuł przedstawia koncepcję, która jest uogólnieniem rozwiązania opracowanego w projekcie doradczym dla dużej spółki usług komunalnych organizującej po raz pierwszy systematyczne zarządzanie wiedzą korporacyjną z zakresu: badań nad technologiami, techniki konstruowania oraz budowania sieci i urządzeń, organizacji produkcji, organizacji świadczenia usług. W wyniku ustaleń zaproponowano nowatorskie podejście do procesu przetwarzania wiedzy. Jest ono częścią szerszego programu opracowywania koncepcji zrównoważonego zarządzania opartej na harmonijnym doborze technik zarządzania
Informatyka Ekonomiczna = Business Informatics, 2014, Nr 1 (31), s. 91-100
Keywords: wiedza; mądrość; proces przetwarzania wiedzy; zarządzanie wiedzą; model zarządzania wiedzą; knowledge; wisdom; knowledge processing; knowledge management; knowledge management model