Ostatnie lata Hugona Kołłątaja (1794-1812). T.1 - Tokarz, Wacław (1873-1937) (Akademia Umiejętności, 1905)
Praca odznaczona nagrodą im. J. U. Niemcewicza
Keywords: duchowieństwo katolickie - Polska - 18-19 w.; oświata - Polska - 18-19 w.; politycy; biografie - 18-19 w.; Kołłątaj, Hugo (1750-1812)