Jedność szkolnictwa ze stanowiska psychologji i potrzeb społecznych - Joteykówna, Józefa Franciszka (1866-1928) (Jedność szkolnictwa ze stanowiska psychologii i potrzeb społecznych, 1926)
Odczyt wygłoszony w Towarzystwie Odrodzenia moralnego im. Edwarda Abramowskiego, dn. 26 listopada 1926 r.
Odb. z kwart. Polskie Archiwum Psychologji, t. I, nr 1, 1926 i nr 2, 1927. - Odczyt wygłoszony 26 listopada 1026 r.
Druk. Inst. Głuchych i Ociemniałych
Keywords: 1901-2000; 1918-1939; psychologia; reforma oświaty; organizacja oświaty; Polska; nadbitki i odbitki