Oznaczanie lotnych związków organicznych półprzewodnikowymi czujnikami gazów w obecności interferentów - Badura, Marek (Determination of volatile organic compounds using semiconductor gas sensors in the presence of interferents, 2014)
W pracy opisano problematykę obecności lotnych związków organicznych (LZO) w powietrzu wewnętrznym, przedstawiono możliwości oraz ograniczenia uzyskiwania informacji o tych związkach i zaproponowano metodę pomiarów tych zanieczyszczeń systemem czujnikowym
Keywords: jakość powietrza wewnętrznego; system czujnikowy; matryca czujników; kalibracja; pomiary