Źródła przewagi konkurencyjnej na rynku medialnym - Żabiński, Ryszard (Sources of competitive advantage on the media market, 2013)
W artykule poruszono problem innowacyjnych sposobów poszukiwania źródeł przewagi konkurencyjnej przez zarządzających mediami. Analizowano strategie czołowych grup medialnych notowanych na warszawskiej Giełdzie Papierów Wartościowych. Grupy, które w największym stopniu stosowały strategię konwergencji i opanowywania rynków sąsiadujących, osiągały najkorzystniejsze wskaźniki efektywnościowe
Nauki o Zarządzaniu = Financial Sciences, 2013, Nr 2 (15), s. 151-165
Keywords: marketing mediów; firma medialna; konwergencja mediów; media marketing; media group; media convergence