Organizacja przepływów produktów roślinnych gospodarstw końskich - Wincewicz-Bosy, Marta (Organization of plant products flow for horse farms, 2013)
Na podstawie badań empirycznych i literaturowych przedstawiono przepływy produktów roślinnych (pasz i wyściółek) niezbędnych do prawidłowego funkcjonowania gospodarstw końskich i utrzymania koni w odpowiedniej kondycji. Przedstawione przepływy mają charakter modelowy (uniwersalne gospodarstwo końskie), nie uwzględniają specjalizacji wynikającej z różnych typów użytkowania koni. Ważnym elementem przedstawionych rozważań są łańcuchy dostaw, stanowiące elementy sieci biznesu końskiego. Zmienność ogniw poszczególnych łańcuchów jest konsekwencją tworzonych relacji oraz specyfiki analizowanego dobra
Nauki o Zarządzaniu = Management Sciences, 2013, Nr 2 (15), s. 134-150
Keywords: gospodarstwo końskie; biznes koński; łańcuch dostaw; pasze; materiały wyściółkowe; horse farm; horse industry; supply chain; feed; padding materials