Wycena kapitału ludzkiego - na przykładzie Grupy Kapitałowej Comarch S.A. - Majchrowska, Gabriela; Tomkiewicz, Kamil (Valuation of human capital on the example of Capital Group of Comarch Joint Stock Company, 2013)
Cel artykułu skupia się na wskaźnikach dotyczących wyceny kapitału ludzkiego. Obiektem badań, a zarazem odwołaniem się do praktycznego zastosowania wskaźników kapitału ludzkiego jest Grupa Kapitałowa Comarch S.A. W analizie zastosowano metodę finansową. Do analizy przekrojowej wyceny kapitału ludzkiego wykorzystano dane finansowe Grupy Kapitałowej Comarch S.A. znajdujące się w raportach rocznych. Na podstawie wybiórczej analizy wskaźnikowej scharakteryzowano Grupę Kapitałową Comarch S.A. pod względem inwestycji w kapitał ludzki. Badana grupa kapitałowa stara się inwestować w kapitał ludzi
Nauki o Zarządzaniu = Management Sciences, 2013, Nr 2 (15), s. 73-85
Keywords: Grupa Kapitałowa Comarch S.A.; kapitał ludzki; metoda finansowa; wskaźnik kapitału ludzkiego; Comarch SA; human capital; financial method; indicators of human capital