Proces uczenia w organizacji (rozważania eksploracyjno-semantyczne) - Antczak, Zbigniew (Problems of organizational learning (semantic-exploratory reflections), 2013)
Autor dokonał przeglądu literatury, a także analizy zakresów znaczeniowych pojęć związanych z procesem uczenia się w organizacji. Następnie w prezentowanym tekście zawarł jakościowe podsumowanie rozważań
Nauki o Zarządzaniu = Management Sciences, 2013, Nr 2 (15), s. 9-21
Keywords: uczenie się; cykl uczenia się; pojedynczy cykl/pętla uczenia się; podwójny cykl/pętla uczenia się; uczenie się w warunkach niepewności; organizacyjne uczenie się; learning; learning cycle; single-loop learning; double-loop learning; learning under ambiguity; organizational learning