Marketing terytorialny jako narzędzie budowania przewagi konkurencyjnej gmin Doliny Baryczy - Raftowicz-Filipkiewicz, Magdalena (Territorial marketing as a tool for building of competitive advantage of communities in Barycz Valley, 2013)
Artykuł porusza problematykę marketingu terytorialnego w kontekście jego wpływu na podnoszenie konkurencyjności jednostek terytorialnych. Autorka przedstawia także wyzwania, jakie stoją współcześnie przed marketingiem terytorialnym, i konfrontuje je z koncepcją, która jest obecnie realizowana w Dolinie Baryczy. Dokonuje również próby oceny wyników podejmowanych działań na rzecz marketingu terytorialnego, uznając, że jak dotąd nie przynoszą one spodziewanych efektów
Nauki o Zarządzaniu = Management Sciences, 2013, Nr 1 (14), s. 57-68
Keywords: marketing terytorialny; przewaga konkurencyjna; Dolina Baryczy; territorial marketing; competitive advantage; Barycz Valley