Możliwość zastosowania metodyki Kanban w zarządzaniu projektami - Krasiński, Marek (Applicability of Kanban methodology in project management, 2013)
Autor prezentuje rozważania na temat możliwości zastosowania metodyki Kanban w zarządzaniu projektami: historię dostosowania japońskiego narzędzia sterowania produkcją do potrzeb zarządzania projektami IT, a następnie, na bazie analizy literatury światowej oraz własnych doświadczeń, stara się udowodnić tezę, iż zbiór metodyk dostępnych dla menedżerów projektów (także tych spoza IT) może być powiększony o metodykę Kanban
Nauki o Zarządzaniu = Management Sciences, 2013, Nr 1 (14), s. 24-32
Keywords: zarządzanie projektami; kanban; metodyka Kanban; project management; Kanban methodology