Analiza przepływu w sztucznych narządach układu krążenia z wykorzystaniem pomiarów prędkości metodą obrazową - Głomb, Grzegorz (Politechnika Wrocławska, 2013)
W pracy przedstawiono metodę analizy obrazu na potrzeby anemometrii obrazowej, która bazuje na przepływie optycznym, dekompozycji piramidalnej i siatkach nieregularnych. Przestawiono wyniki badań przepływu przez protezę zastawki z wykorzystaniem opracowanej metody
Keywords: anemometria obrazowa; sztuczne zastawki; analiza przepływu; przepływ optyczny