Dynamika nośników w półprzewodnikowych studniach kwantowych na podłożu z GaAs, emitujących w zakresie bliskiej podczerwieni - Baranowski, Michał (Politechnika Wrocławska, 2013)
W pracy przedstawione są wyniki badań dynamiki fotoluminescencji w studniach kwantowych typu GaAsSb/GaAs, GaInNAs/GaAs oraz GaInNAsSb/GaAs. Wyniki eksperymentalne zostały wsparte obliczeniami teoretycznymi
Keywords: dynamika nośników; dynamika fotoluminescencji; GaAs; GaAsSb; GaNAs; GaInNAs