Wpływ wybranych własności krzemionkowych warstw wierzchnich na możliwości ich zastosowania jako pokrycia na stenty wieńcowe - Grygier, Dominika (The influence of chosen properties of silich laters on the possibility of their use like a coatines on coronar stents, 2008)
Głównym nurtem badawczym podjętym w rozprawie doktorskiej były badania zol-żelowych warstw wierzchnich, kształtujących własności fizykochemiczne powierzchni stentów wieńcowych
Keywords: stenty wieńcowe; warstwy krzemionkowe; technologia zol-żel; restenoza