Drukowanie stemplem jako środek wychowawczy - E. N. Tłumaczenie (M. Arct, 1920)
Uznane przez Ministerstwo Sztuki i Kultury za pożyteczne dla nauczycieli wykładających w szkołach wszelkich typów i stopni.
Biblioteka Nauczyciela Rysunku
Keywords: rysunki; metody nauczania; techniki artystyczne; wychowanie