O wychowaniu dzieci i kształceniu siebie - Godecki, Marian Bronisław (1888-1939) (Księgarnia Ludowa, 1919)
Pogadanka wygłoszonaz ramienia Kursów dla Dorosłych st. m. Warszawy na pierwszym zebraniu Koła Rodzicielskiego przy jednej ze szkół początkowych w Warszawie
Keywords: oświata dorosłych; wychowanie; wychowanie w rodzinie