Reakcje wybranych orto-dipodstawionych arenów o charakterze biselektrofilów z nukleofilami - Potaczek, Piotr (Politechnika Wrocławska, 2008)
Praca zawiera bogaty przegląd literaturowy dotyczący syntezy oraz zastosowania związków selenoorganicznych, a także szczegółowe studia nad syntezą nowych układów siarko- i selenoorganicznych
Keywords: związki selenoorganiczne - synteza; związki siarkoorganiczne - synteza; nukleofile; biselektrofile; związki selenoorganiczne