Komputerowe algorytmy rozpoznawania sekwencyjnego z modelem łączącym teorię ewidencji matematycznej z teorią zbiorów rozmytych - Topolski, Mariusz (Computer algorithms for sequential pattern recognition with the model joing mathematical theory of evidence and fuzzy sets, 2008)
Praca poświęcona jest metodom rozpoznawania sekwencyjnego, łączącego modele ewidencji matematycznej i zbiorów rozmytych. Modele takie wykorzystują do diagnozy całą dostępną informację pomiarową (wcześniej zmierzone cechy, sterowanie, stany)
Keywords: rozpoznawanie sekwencyjne; generowanie danych; reguła kombinacji; zbiory rozmyte; ewidencja matematyczna