Rola ewaluacji w zarządzaniu procesem rewitalizacji przestrzeni miejskiej - Kamińska, Anna (The role of evaluation in the management of urban space revitalization process, 2011)
Artykuł porusza kwestię rewitalizacji przestrzeni miejskiej jako złożony, wielowymiarowy proces, który wymaga systematycznego monitorowania i oceny wyników. Dlatego też istotne jest wykorzystanie ewaluacji jako instrumentu wspomagającego zintegrowane zarządzanie procesem rewitalizacji.
Prace Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu = Research Papers of Wrocław University of Economics; 2011; Nr 241, s. 502-510
Keywords: ewaluacja; rewitalizacja obszarów miejskich; evaluation; urban space revitalization