Organizacja szkolnictwa w Polsce współczesnej : podręcznik dla kandydatów do zawodu nauczycielskiego - Śliwiński, Ferdynand Józef (Książnica - Atlas, 1932)
Wyd. 1. "Organizacja władz szkolnych i szkolnictwa w Polsce Odrodzonej" - 1928
Wyd. 3 znacznie zm. i rozsz.
Keywords: szkolnictwo - organizacja; Polska - 1918-1939 r.; szkolnictwo - prawo; podręczniki