Sterowanie wydajnością mikroprocesorów przy ograniczeniu temperaturowym - Wojciechowski, Bartosz (Politechnika Wrocławska, 2012)
Praca obejmuje zagadnienia związane z modelowaniem oraz dynamicznym zarządzaniem temperaturą procesorów wielordzeniowych
Keywords: procesory wielordzeniowe; zarządzanie temperaturą procesora; modelowanie termiczne; prognoza temperatury procesora