Szkoła Podstawowa nr 5 w Strzelinie imienia Bolka I Świdnickiego 1986-1996 : praca zbiorowa - Gabryelska, Genowefa. Redakcja; Jankowska, Barbara (nauczyciel). Redakcja; Ratajczak, Małgorzata. Redakcja (X lat Szkoły Podtawowej nr 5 w Strzelinie 1986-1996 : szkic monograficzny, 1996)
Szkic monograficzny wydano z okazji X rocznicy Szkoły Podstawowej nr 5 w Strzelinie, nadania jej imienia Bolka I Świdnickiego, ofiarowania sztandaru i odsłonięcia tablicy pamiątkowej.
Keywords: Szkoła Podstawowa nr 5 im. Bolka I Świdnickiego (Strzelin); 1901-2000; 1945-1989; 1989-2000; szkolnictwo podstawowe; Strzelin (woj. dolnośląskie); monografia; praca zbiorowa