Międzynarodowy przewodnik akademicki : przewodnik studenta polskiego zagranicą - Pinkiert, S. Opracowanie; Spicberg, M. Opracowanie (Międzynarodowy przewodnik akademicki : guide de l'etudiant polonais à l'etranger, 1934)
Na s. tyt.: Wyższe studja zagranicą: Francja, Belgja, Włochy, Szwajcarja, Austrja, Czechosłowacja, Jugosławja etc. Warunki przyjęcia, kierunki studjów i rzadkie specjalności, dyplomy i tytuły, prawo praktyki, stowarzyszenja i domy akademickie, warunki utrzymania zagranicą, formalności wyjazdowe, ulgi akademickie i t.p. Studja i specjalności dla lekarzy, inżynierów, adwokatów i in
Keywords: kształcenie za granicą; szkolnictwo wyższe; informator