Metody zarządzania zapewnianiem jakości oprogramowania wykorzystujące modele predykcji defektów - Jureczko, Marian (Politechnika Wrocławska, 2011)
Praca opisuje badania empiryczne przeprowadzane na próbie 90 wersji 38 projektów. W badaniach wykazano istnienie 3 metryk (NDC, NML, LOC), których stosowanie istotnie podnosi dokładność predykcji defektów oraz wykazano możliwość tworzenia klastrów projektów z punktu widzenia modeli predykcji defektów
Keywords: inżynieria oprogramowania; zapewnianie jakości; metryki oprogramowania; modele predykcji defektów