Lokalizacja zwarć w liniach napowietrznych z estymacją jej parametrów przy zastosowaniu pomiarów rozproszonych - Dawidowski, Paweł (Politechnika Wrocławska, 2012)
Rozprawa przedstawia nowe algorytmy do lokalizacji zwarć w liniach napowietrznych na podstawie pomiarów prądów i napięć fazowych na obu jej końcach. dodatkowo parametry linii napowietrznych są estymowane.
Keywords: linia napowietrzna; lokalizacja zwarcia; pomiary synchroniczne; GPS; estymacja parametrów