Rola controllingu w procedurze ustalania odroczonego podatku dochodowego - Kamieniecka, Małgorzata (The role of controlling in deferred tax establishment procedure, 2008)
Odroczony podatek dochodowy powstaje na skutek różnic, jakie występują między kategoriami przychodów i kosztów bilansowych i podatkowych. W artykule omówiono problem polityki podatkowej i bilansowej jako przyczyny wzrostu liczby różnic przejściowych. Przedstawiono również rolę controllingu w alokacji podatku dochodowego.
Prace Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu, 2008, Nr 14, s. 141-147