Wiarygodność informacji sprawozdawczej a działalność badawczo-rozwojowa - Kaczmarczyk, Angelika; Piotrowska, Katarzyna (Reliability of financial information vs. research and development project, 2008)
W artykule zaprezentowano cechy jakościowe informacji sprawozdawczej na przykładzie informacji o prowadzonej przez podmiot gospodarczy działalności badawczo-rozwojowej. Omówiono również definicje terminu „informacja” oraz problemy związane z prezentacją informacji o działalności badawczo-rozwojowej w sprawozdaniu finansowym i sprawozdaniu zarządu z działalności.
Prace Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu, 2008, Nr 14, s. 127-132