Budżetowanie operacyjne przychodów a czynnik czasu - Foremna-Pilarska, Monika (Operational incomes budgeting and a time factor, 2008)
W artykule przedstawiono problem budżetowania w przedsiębiorstwach. Omówiono czas i zadania w budżetowaniu przychodów oraz znaczenie budżetowania przychodów. Opisano również niezbędne cechy raportów, aby mogły odgrywać rolę „nośników” informacji oraz przynosiły oczekiwane efekty.
Prace Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu, 2008, Nr 14, s. 120-126