Tytuł biegłego rewidenta tylko dla wybranych? - Chrostkowski, Maciej (Title of statutory auditor only for the chosen?, 2008)
W artykule przedstawiono problematykę związaną z organizacją zawodu, procesem i zasadami zdobycia uprawnień biegłego rewidenta. Zaprezentowano dane empiryczne dotyczące kandydatów i osób wykonujących ten zawód. Ukazano również średnie wynagrodzenia audytorów z tytułu badania i przeglądów sprawozdań finansowych.
Prace Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu, 2008, Nr 14, s. 73-79