Taxonomic Conferences - Some Facts and Remarks - Jajuga, Krzysztof; Walesiak, Marek (Fakty i refleksje o konferencjach taksonomicznych, 2007)
W artykule w syntetycznej formie przedstawiono rys historyczny konferencji taksonomicznych oraz statystykę wygłoszonych i opublikowanych referatów w podziale na poszczególne lata i ośrodki akademickie. W zakończeniu przedstawiono fakty i refleksje płynące z 20 dotychczasowych konferencji taksonomicznych.
Prace Naukowe Akademii Ekonomicznej we Wrocławiu. Taksonomia (14); 2007; nr 1169, s. 37-38