Opracowanie i ocena wpływu innowacyjnych nawozów dolistnych wzbogaconych w biostymulator oraz organiczne formy pierwiastków deficytowych na plonowanie i skład jakościowy zbóż, rzepaku i kukurydzy - Januszkiewicz Rafał (Development and evaluation of the effect of innovative foliar fertilizers enriched with biostimulant and organic forms of deficient elements on yield and quality composition of cereals, oilseed rape and maize, 2025)
W pracy omówiono efektywność nowych rozwiązań w nawożeniu dolistnym oraz przedstawiono mechanizmy ich działania, ze szczególnym uwzględnieniem roli aminokwasów i ekstraktów roślinnych.
Keywords: nawożenie dolistne; biofortyfikacja; zboża; kukurydza; rzepak