Afiliacja jako zoptymalizowana kosztowo forma rozwoju biznesu - Bakalarczyk, Alicja (Affiliate Marketing as a Cost-optimised Form of Business Development, 2025)
Artykuł ma na celu przedstawienie korzyści wynikających z wyboru afiliacji. Zaprezentowano marketing afiliacyjny jako efektywny model oparty na wynikach, umożliwiający przedsiębiorstwom zwiększenie zasięgu i optymalizację kosztów działań promocyjnych. Omówiono trzy warianty programów afiliacyjnych, analizując ich strukturę, opłacalność oraz wpływ na zaangażowanie afiliantów. Zaprezentowane modele ukazują potencjał afiliacji jako skalowalnego narzędzia wspierającego rozwój sprzedaży. W artykule wykorzystano następujące metody badawcze: krytykę piśmiennictwa oraz studium przypadku.
Cytuj jako: Bakalarczyk, A. (2025). Afiliacja jako zoptymalizowana kosztowo forma rozwoju biznesu. W: M. Biernacki i R. Kowalak (red.), Rachunkowość (s. 17-26). Wydawnictwo Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu.
Keywords: badanie sprawozdań finansowych; istotność; afiliacja; podatek kastralny; transakcje łańcuchowe; składka zdrowotna; organizacje