Rachunkowość [całość] - Biernacki, Michał. Redaktor; Kowalak, Robert. Redaktor (Debiuty Studenckie. Rachunkowość, 2025)
[Publikacja stanowi zbiór artykułów naukowych autorstwa studentów Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu, zaś ich tematyka obejmuje szerokie spektrum zagadnień z zakresu finansów, rachunkowości, podatków, prawa, ekonomii oraz marketingu. Ukazano różnorodność i aktualność problemów, z jakimi mierzą się zarówno podmioty gospodarcze, jak i instytucje państwowe oraz konsumenci w dynamicznie zmieniającym się otoczeniu ekonomiczno-prawnym. Wśród podejmowanych tematów znalazły się m.in. zagadnienia dotyczące przestępczości finansowej, rachunkowości i rewizji finansowej czy rynku nieruchomości. Znaczną część publikacji stanowią opracowania z zakresu prawa i polityki podatkowej. Wszystkie prace łączy nie tylko wysoki poziom merytoryczny, ale również aktualność i praktyczne znaczenie poruszanych kwestii.] z zapowiedzi
s. 142
Keywords: badanie sprawozdań finansowych; istotność; afiliacja; podatek kastralny; transakcje łańcuchowe; składka zdrowotna; organizacje