Potential and Limitations of Low-Cost GNSS Receivers in Selected Geodetic Applications - Marut Grzegorz (Mozliwosci i ograniczenia niskokosztowych odbiorniköw GNSS w wybranych zastosowaniach geodezyjnych, 2025)
Praca doktorska poświęcona jest kompleksowej analizie możliwości wykorzystania niskokosztowych odbiorników Globalnego Systemu Nawigacji Satelitarnej (GNSS) w wybranych aplikacjach geodezyjnych wymagających wysokiej precyzji.
Keywords: GNSS; niskokosztowy; odbiorniki; antena; PNT; troposfera