Ocena wybranych hal magazynowych pod kątem optymalnego projektowania powierzchni użytkowych - Piesiak, Barbara; Werbińska-Wojciechowska, Sylwia (Evaluation of Selected Warehouse Halls in Terms of Optimal Design of Usable Areas, 2025)
Artykuł przedstawia optymalny projekt hal magazynowych na wybranym gruncie. Na podstawie analizy publikacji naukowych przedstawiono charakterystykę współczesnych typów hal magazynowych. Następnie za pomocą wybranych parametrów logistycznych dokonano ich oceny, co pozwoliło na wyłonienie trzech najlepszych koncepcji, które zostały zaprezentowane w programie AutoCAD. Poprzez analizę wskaźnikową, kosztową oraz energooszczędnościową opracowano rozwiązanie optymalne. Artykuł kończy prezentacja wniosków z wykonanych badań.
Młodzi logistycy w nauce. Studenckie Zeszyty Naukowe Akademii Nauk Stosowanych Angelusa Silesiusa nr 7/2025, s. 40-59
Keywords: magazyn; wskaźniki logistyczne; energooszczędność; inwestycja